Energieleveranciers

Wil jij ook vandaag nog geld besparen op je energierekening? Dan is dit het moment om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Bij ons kun je op een eenvoudige manier de beste deals van dit moment vergelijken en direct een nieuw energiecontract afsluiten. Vind nu jouw beste deal en sluit direct het energiecontract met de laagste energieprijs af. 

Waarom kiezen voor een andere energieleverancier?

De meeste mensen zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Dat is jammer, want door de onderlinge concurrentie wordt er veel gestunt met de energieprijzen. Door trouw te blijven aan een energieleverancier loop je dus interessante deals mis waarmee je veel geld kunt besparen op de energierekening. Je kunt het meeste geld besparen door elk jaar over te stappen naar een andere energiemaatschappij en telkens te profiteren van de laagste energieprijzen van het moment. Veel mensen denken dat overstappen naar een andere aanbieder van energie ingewikkeld is. Niets is echter minder waar. Met onze energievergelijker kun je binnen enkele minuten zien welk energiecontract voor jou het voordeligst is. En je kunt de overstap direct regelen. 

Energieleveranciers vergelijken

Denk je dat het vergelijken van aanbiedingen van alle energieleveranciers veel tijd kost? Niet wanneer je gebruik maakt van onze energievergelijker. Wij hebben namelijk al het werk al voor jou gedaan. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen en wij tonen jou direct welke deals er voor jou beschikbaar zijn. Onze vergelijkingen zijn 100% onafhankelijk. Het maakt ons namelijk niet uit bij wie jij je nieuwe energiecontract afsluit. Het enige wat wij belangrijk vinden, is dat jij geld kunt gaan besparen op jouw energierekening door te kiezen voor een voordelig energiecontract. Je kunt bij ons de meest recente energiedeals van de volgende aanbieders vergelijken:

De goedkoopste energieleverancier kiezen

Er wordt ons vaak gevraagd welke energieleverancier de goedkoopste is. Deze vraag kunnen wij echter niet in het algemeen beantwoorden. We kunnen je wel helpen bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier in jouw persoonlijke situatie. We kijken dan bijvoorbeeld naar het energieverbruik binnen jouw huishouden en jouw eventuele voorkeur voor duurzame energie. Ook de keuze van de looptijd en een variabele of vaste energieprijs speelt een rol bij het bepalen van jouw goedkoopste energieleverancier. Als je gebruikmaakt van onze energievergelijker, ontdek je binnen enkele minuten jouw goedkoopste energieleverancier. Je kunt het nieuwe energiecontract direct afsluiten. 

Energieleveranciers vergelijken: zo werkt het

Onze energievergelijker werkt heel eenvoudig. Aan de hand van jouw gegevens kunnen we de beste deals voor jou selecteren. Allereerst vragen we naar je adres. Niet alle energieleveranciers zijn namelijk landelijk actief. Daarnaast vragen we naar je huidige energieleverancier. Sommige deals zijn immers alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Bovendien kunnen we zo nauwkeurig bepalen hoeveel geld jij kunt besparen met een overstap naar een andere energieleverancier. Voor een goede vergelijking is het ook belangrijk om de volgende gegevens in te vullen:

 • Energieverbruik op jaarbasis
  Om te kunnen berekenen hoeveel jij per jaar gaat betalen, is het belangrijk om je energieverbruik op jaarbasis in te vullen. Je vindt je jaarverbruik op de laatste jaarafrekening van je huidige energieleverancier. Weet je niet hoeveel energie jij per jaar gebruikt of heb je de afrekening niet bij de hand? Dan kunnen we op basis van jouw woning en de samenstelling van je huishouding een schatting maken van je jaarverbruik.
 • Wil je groene of grijze stroom?
  Wie kiest voor groene stroom maakt een duurzame keuze, maar betaalt vaak wel een iets hogere prijs. Maak je geen keuze in de vergelijker? Dan tonen we je de laagste energieprijzen voor groene en grijze stroom.
 • Wil je een vast of flexibel energiecontract?
  Energieleveranciers bieden je de mogelijkheid om een vast energiecontract af te sluiten voor 1 tot 5 jaar. Daarnaast is ook het afsluiten van een flexibel energiecontract mogelijk, deze kun je maandelijks opzeggen. De energietarieven van een flexibel energiecontract zijn meestal hoger dan die van een vast contract.
 • Wil je een vast of variabel energietarief?
  Bij een vast energietarief betaal je gedurende de looptijd van je contract een vaste prijs voor elektra en gas. Een variabel energietarief wordt twee maal per jaar gewijzigd. Dit kan een verhoging of een verlaging van de prijs zijn.

De overstapservice maakt overstappen eenvoudig

Overstappen naar een andere energieleverancier is heel eenvoudig met de gratis overstapservice. Kies met de energievergelijker jouw beste energiedeal en sluit je nieuwe contract via ons af. Wij sturen jouw gegevens door naar jouw nieuwe energieleverancier en deze regelt alles voor jou. Na het afsluiten van het energiecontract wordt je huidige contract voor jou opgezegd. Je hebt geen omkijken naar de overgang en zit geen moment zonder gas en elektra. 

Wanneer de startdatum van jouw nieuwe energiecontract nadert, ontvang je een verzoek om je meterstanden door te geven. Heb je een slimme meter? Dan kun je deze stap overslaan en worden de meterstanden automatisch uitgelezen. Nadat de meterstanden zijn verwerkt, ontvang je een eindafrekening van je oude energieleverancier. Je begint op de startdatum van het nieuwe energiecontract met het besparen van honderden euro’s per jaar!