Energievergelijker

Een energievergelijker is handig bij het bepalen van de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouding. Deze tool heeft namelijk het meeste werk al voor jou gedaan. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen en je voorkeuren te bepalen. Met één muisklik krijg je inzicht in de beste energiedeals van dit moment. De overstap kun je direct via Energie Vergelijken Expert regelen.

Hoe werkt de energie vergelijker?

Met onze energie vergelijker kun je op een eenvoudige en snelle manier de meest actuele energie aanbiedingen van alle energieleveranciers bekijken. Doordat jouw top tien volledig is gebaseerd op jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren, zijn het altijd de meest voordelige energiecontracten voor jouw situatie. Er is niet alleen sprake van lage energietarieven, wij tonen je ook actuele welkomstbonussen en acties die een energiecontract voordelig maken. De vergelijking is binnen enkele minuten gemaakt. Als je een goede deal hebt gevonden, kun je het contract direct via ons afsluiten. 

Waarom is vergelijken nodig?

Het aantal energiemaatschappijen is de laatste jaren sterk gegroeid. Dit heeft een groot voordeel voor jou als consument. De onderlinge concurrentie zorgt namelijk voor historisch lage energietarieven. Het is echter ook lastig om het overzicht te bewaren wanneer je zoveel keuze hebt. Toch is vergelijken de enige manier om een energieleverancier te vinden die aan jouw wensen voldoet en een lage energieprijs hanteert. Hier komt onze energievergelijkingstool om de hoek kijken. Wij hebben alle vergelijkingen al voor jou gemaakt zodat jij binnen enkele minuten de beste deal voor jou kunt vinden en scoren.

Onafhankelijke vergelijkingssite

Je hoeft niet bang te zijn dat wij jouw keuze met onze vergelijkingen proberen te sturen. Wij zijn namelijk een onafhankelijke vergelijkingssite, dat betekent in de praktijk dat het ons niet uitmaakt welke energiemaatschappij jij kiest. Wij hebben maar één doel en dat is jou te helpen om een goede keuze te maken waardoor je veel geld kunt besparen. Of jij daarbij voor Essent, Oxxio of een andere energieleverancier kiest, is ons om het even. Iedereen creëert bij het vergelijken ook een eigen top tien die volledige is afgestemd op jouw postcode, verbruik en voorkeuren.

Kun je al overstappen van energieleverancier?

Heb je een variabel energiecontract? Dan kun je maandelijks wisselen van energieleverancier. Bij een vast contract kun je alleen overstappen als de looptijd van je energiecontract bijna verlopen is. Je kunt de precieze datum waarop je contract eindigt terugvinden in je contract of op de online omgeving. Houd daarbij altijd wel rekening met de opzegtermijn die de energieleverancier hanteert. Je kunt de energie vergelijker vanaf 8 weken voor het einde gebruiken om een nieuw contract te vinden en de vervolgstappen voor de aanvraag te zetten.

Is het einde van de looptijd nog niet in zicht, maar wil je toch overstappen? In dat geval kun je bij het wisselen van energieleverancier rekenen op een opzegboete. De boete is afhankelijk van de resterende contractduur. Bovendien komen welkomstbonussen bij voortijdige opzeggingen vaak te vervallen. In sommige gevallen vergoedt de nieuwe energieleverancier de opzegboete, in dat geval staat dit in onze vergelijkingstool vermeld. 

Energietarieven vergelijken in drie eenvoudige stappen

Onze vergelijkingstool werkt heel eenvoudig, in drie eenvoudige stappen kun je een voordelig energiecontract afsluiten. 

  • Stap 1: vul je gegevens in
  • Stap 2: vink je voorkeuren aan
  • Stap 3: kies jouw energiedeal

Stap 1: vul je gegevens in

Met onze vergelijkingstool kun je een vergelijking maken die is toegespitst op jouw persoonlijke gegevens. Ten eerste vragen we om je postcode en huisnummer. Met die gegevens kunnen we energieleveranciers die niet actief zijn in jouw regio uitsluiten van de vergelijking. We willen ook graag je energieverbruik weten zodat we onze berekening kunnen baseren op de hoeveelheid elektriciteit en gas je ongeveer op jaarbasis gebruikt. Tot slot vragen we bij wie je op dit moment een energiecontract hebt afgesloten. Dit doen wij om aanbiedingen die alleen voor nieuwe klanten gelden uit te sluiten. Bovendien kunnen we berekenen hoeveel geld je bespaart als je overstapt. 

Stap 2: vink je voorkeuren aan

Wil je een variabel of een vast contract? Kies je voor groene of grijze energie? En gaat je voorkeur uit naar variabele of vaste energietarieven? Door je voorkeuren aan te geven, zijn wij nog beter in staat om een top 10 van energiecontracten voor je samen te stellen. Geef je geen voorkeuren aan? Dan berekenen wij de goedkoopste energiecontracten voor jou op basis van de gegevens die je bij stap 1 hebt verstrekt.

Stap 3: kies jouw energiedeal

Op basis van jouw gegevens en voorkeuren stellen wij een persoonlijke top 10 voor je samen. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen welk energiecontract jij af wilt sluiten. Je regelt de overstap naar een andere energieleverancier ook direct bij Energie Vergelijken Expert. Wij geven de energieleverancier de opdracht om het contract voor jou samen te stellen. Je ontvangt dit contract binnen enkele dagen. Controleer altijd het energietarief, de looptijd en de startdatum. Er is wettelijk bepaald dat je 14 dagen bedenktijd hebt. Op de aangegeven datum start de levering van elektra en/of gas.

Wie slim is stapt elk jaar over van energieleverancier

Wil je elk jaar profiteren van de laagste energietarieven? Maak dan ook volgend jaar weer gebruik van onze energie vergelijker. Wij volgen de energie aanbiedingen op de voet waardoor je ieder jaar opnieuw weer veel euro’s op je energierekening kunt besparen. Je kunt jaarlijks op een eerlijke vergelijking van de meest recente energietarieven en kortingsacties rekenen. Zo makkelijk kan geld besparen zijn!