Gas & Licht Vergelijken

De tarieven van gas en licht vergelijken zorgt ervoor dat je het goedkoopste energiecontract af kunt sluiten. Met de vergelijkingstool van Energie Vergelijken Expert wordt het vergelijken van de tientallen energiemaatschappijen wel heel eenvoudig. En heb je een goede energiedeal gevonden? Dan sluit je het contract direct met een paar muisklikken af. Sluit een nieuw energiecontract af en begin vandaag nog met het besparen van honderden euro’s op je jaarafrekening.

Energietarieven gas en licht vergelijken

Ben je op zoek naar het goedkoopste energiecontract van dit moment? Dan kun je bij ons eenvoudig alle verschillende energietarieven voor gas en licht vergelijken. Door je gegevens in te vullen in onze vergelijker, stellen wij een top 10 samen van de beste deals aan de hand van jouw energieverbruik op jaarbasis en je persoonlijke voorkeuren. We kijken daarbij niet alleen naar de energietarieven, ook actietarieven en welkomstbonussen kunnen een energiecontract zeer voordelig maken. Je regelt je overstap direct op onze site. Makkelijker kunnen we het je bijna niet maken!

Overstappen van energieleverancier

Niet alleen het vergelijken van de verschillende energietarieven maken wij heel eenvoudig, ook de overstap is zo geregeld. Je kunt namelijk gebruik maken van de gratis overstapservice van je nieuwe energieleverancier. Jij geeft ons de opdracht om de deal te scoren, waarna wij jouw gegevens doorgeven aan de energieleverancier. Deze stelt een energiecontract voor jou samen en zegt je huidige contract voor je op. Het enige wat jij hoeft te doen is de meterstanden doorgeven op het moment dat je nieuwe contract ingaat. Heb je slimme meters in huis? Dan wordt zelfs deze stap in het proces voor jou gemaakt en hoef je helemaal niets te doen.

Belangrijke aandachtspunten bij een overstap

Wil jij overstappen naar een andere energieleverancier? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om de overstap soepel te laten verlopen en (financiële) teleurstellingen te voorkomen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. 

  • Looptijd huidige contract
  • Energieverbruik
  • Looptijd nieuwe contract
  • Energietarieven
  • Duurzame energie

Looptijd huidige contract

Het is belangrijk om na te gaan of het op dit moment wel verstandig is om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Als het einde van de looptijd van je huidige contract nog ver weg is, kan opzegging worden gezien als contractbreuk en volgt er een opzegboete. Overstappen is in dat geval verre van voordelig. Je kunt bij een vast contract overstappen vanaf 8 weken voor het einde van je contract en bij een flexibel contract iedere maand. 

Energieverbruik

We stellen jouw top 10 van de voordeligste energiecontracten samen aan de hand van je energieverbruik. Dit gaat het makkelijkst als jij invult hoeveel gas en elektra je op jaarbasis gebruikt. Je vindt deze informatie op je laatste jaarafrekening. Heb je de gegevens over je energieverbruik niet bij de hand? Dan kunnen wij aan de hand van een paar vragen een inschatting maken en alsnog een top 10 samenstellen. 

Looptijd nieuw contract

Je kunt over het algemeen kiezen voor een vast contract van 1 tot 5 jaar of voor een flexibel contract. Een vast contract kun je pas aan het einde van de looptijd opzeggen. Een flexibel energiecontract is maandelijks opzegbaar zodat je altijd kunt wisselen van energieleverancier. De energietarieven bij een vast contract zijn meestal lager dan die bij een flexibel contract. Het is aan te raden om te kiezen voor een contract van een jaar. Zo kun je profiteren van lage tarieven, maar ben je wel vrij om jaarlijks over te stappen.

Energietarieven

Kies je voor variabele energietarieven, dan wordt de prijs van gas en licht maximaal twee keer per jaar aangepast. Je profiteert ervan als de energieprijs daalt, maar als deze stijgt ga je juist meer betalen. Een vast energietarief blijft gedurende de looptijd van je contract gelijk. Het is in de meeste gevallen verstandig om voor een vast energietarief te kiezen.

Duurzame energie

Wie de laagste prijs voor energie wil betalen, kon vaak enkel kiezen voor grijze energie. Duurzame energie in de vorm van groene stroom en CO2-gecompenseerd gas hoeft tegenwoordig echter niet veel duurder te zijn dan grijze energie. Het is dus zeker mogelijk om milieubewuste keuzes te maken zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. 

Gas en licht vergelijken in zes stappen

Onze energievergelijker werkt heel eenvoudig in de volgende 3 stappen:

  • Stap 1: vul je postcode, jaarverbruik en huidige energiemaatschappij in
  • Stap 2: geef je voorkeuren aan
  • Stap 3: sluit je nieuwe energiecontract af

Stap 1: vul je postcode, jaarverbruik en huidige energiemaatschappij in

Door je gegevens in te vullen in de vergelijker, kunnen wij een gerichte berekening maken. Met je postcode kijken wij welke energiemaatschappijen energie kunnen leveren op jouw adres. Je jaarverbruik gebruiken we om je maandelijkse kosten te berekenen. Met je huidige energiemaatschappij kunnen wij onder andere berekenen hoeveel geld jij gaat besparen met een overstap.

Stap 2: geef je voorkeuren aan

Groene of grijze stroom? Flexibel of vast contract? Variabel of vast energietarief? Door je voorkeuren aan te geven kunnen wij jouw top 10 nog beter op jouw voorkeuren aansluiten. Sla je deze stap over, dan tonen we jou de goedkoopste energiecontracten op basis van jouw postcode en jaarverbruik.

Stap 3: sluit je nieuwe energiecontract af

Tot slot hoef je alleen nog maar je nieuwe energiecontract af te sluiten. Wij regelen de rest voor je, dat is wel zo makkelijk!