Goedkoopste Energieleverancier

Ben jij op zoek naar de goedkoopste energieleverancier omdat je geld wilt besparen op je energierekening? Maak dan nu gebruik van onze energievergelijker. Met deze onafhankelijke vergelijkingstool kun je aan de hand van een aantal gegevens jouw persoonlijke top 10 van goedkoopste energieleveranciers samenstellen. Heb je een goede energiedeal gevonden? Dan kun je dit contract direct afsluiten via Energie Vergelijken Expert!

Goedkoopste energieleverancier vinden door te vergelijken

In Nederland zijn tientallen energieleveranciers actief waardoor het lastig kan zijn om de verschillende energietarieven met elkaar te vergelijken. Het vinden van de goedkoopste energieleverancier is daarom ook niet eenvoudig. Tenzij je gebruik maakt van onze vergelijkingstool, wij hebben namelijk het meeste werk al voor jou gedaan. Aan de hand van jouw gegevens en je persoonlijke voorkeuren berekenen wij welke energiecontracten voor jou het voordeligst zijn.

Waarom loont vergelijken altijd?

Het grote aantal energieleveranciers maakt het handmatig vergelijken lastig, maar kent ook een aantal voordelen. Zo zorgt de concurrentie ervoor dat de energietarieven laag zijn en er met regelmaat leuke kortingsacties en welkomstbonussen worden bedacht. Op die manier loont het altijd om over te stappen naar een andere energieleverancier. Wie slim is kiest ieder jaar een nieuwe energiemaatschappij voor de levering van gas en elektra. In de praktijk blijkt een jaarcontract met een vast energietarief de goedkoopste keuze. Ben je nieuwsgierig naar jouw persoonlijke top 10? Start dan direct met de energievergelijker.

Wie bepaalt de prijs van gas en elektra?

De energietarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren waar jij geen invloed op hebt. Toch kun jij tot op zekere hoogte de energietarieven laag houden door de keuzes die je maakt. Kies je voor een vast contract, dan betaal je een lagere prijs dan bij een flexibel contract. Gaat je voorkeur uit naar een vast energietarief, dan kun je ook profiteren van een lagere prijs dan wanneer je kiest voor een variabel energietarief. Tot slot is het energietarief van duurzame energie vaak iets hoger dan dat van groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Wil je toch een duurzame keuze maken? Kies dan voor groene stroom CO2-gecompenseerd gas in de energievergelijker en laat je verrassen door de scherpe tarieven van de verschillende energieleveranciers.

Aantrekkelijke welkomstacties voor nieuwe klanten

In onze energievergelijker houden we ook rekening met actuele welkomstacties zoals premies en cashbacks. Deze acties kunnen de overstap naar de energieleverancier nog voordeliger en dus financieel aantrekkelijk maken. Je ontvangt een welkomstpremie of cashback niet direct, deze wordt aan het einde van het jaar verrekend. Stap je weer over voordat de looptijd verstreken is? Dan komt de welkomstbonus of -premie in de meeste gevallen te vervallen. Let hier goed op wanneer je wilt wisselen van energiemaatschappij.

Overige voordelen bij een nieuw contract

Naast welkomstacties kunnen energiemaatschappijen ook nieuwe klanten aantrekken met aantrekkelijke voordelen. Zo kun je bij sommige leveranciers als klant korting krijgen op producten zoals zonnepanelen of cv-ketels. Soms worden er ook spaarsystemen gehanteerd waarmee je kunt sparen voor cadeaus zo lang je klant blijft van de energieleverancier. Tot slot worden er ook acties bedacht om klanten zo lang mogelijk te behouden. Zo krijg je soms een korting op de energietarieven wanneer je niet overstapt, maar kiest voor een verlenging bij de huidige energiemaatschappij.

Energie voordelig combineren met andere producten

Sommige energieleveranciers beperken zich niet tot het leveren van energie, maar bieden ook andere producten aan zoals mobiele telefonie of internet, televisie en bellen. Vaak krijg je korting wanneer je meerdere producten afsluit bij dezelfde maatschappij. Op die manier kan de energiemaatschappij aantrekkelijker worden wanneer je er al eerder een abonnement voor internet of telefonie hebt afgesloten.

De goedkoopste energieleverancier vinden in 3 stappen

Wij kunnen je niet vertellen welke energieleverancier de goedkoopste is, want dat is voor iedereen anders. We kunnen je wel helpen de goedkoopste energiemaatschappij voor jou te vinden door gebruik te maken van de energievergelijker. Dit doe je in 3 simpele stappen:

  • 1. Vul je gegevens in
  • 2. Vink je voorkeuren aan
  • 3. Sluit het goedkoopste energiecontract af

1. Vul je gegevens in

Je start de energievergelijker met het invullen van je persoonlijke gegevens. We vragen om je postcode en huisnummer, je energieverbruik op jaarbasis en de naam van je huidige energieleverancier. Met je postcode kunnen we een lijst samenstellen van energieleveranciers die op jouw locatie actief zijn. Met je energieverbruik kunnen we je kosten berekenen. Je huidige energieleverancier willen we graag weten om de kosten van je nieuwe contract af te kunnen zetten tegen je nieuwe contract, met andere woorden: om te berekenen hoeveel geld je kunt besparen met een overstap.

2. Vink je voorkeuren aan

Zoals je hierboven kunt lezen zijn je persoonlijke voorkeuren van invloed op de energietarieven. In de tweede stap kun je daarom aangeven of je voorkeur uit gaat naar een flexibel of vast contract, een variabel of vast energietarief en grijze of groene energie. Maak je geen keuze? Dan nemen we alle mogelijke contracten mee in onze vergelijking en stellen we op basis van je locatie en energieverbruik een top 10 samen.

3. Sluit het goedkoopste energiecontract af

Wij tonen je een top 10 van de goedkoopste energiecontracten op basis van jouw gegevens en voorkeuren. Zit er een goede deal voor jou bij? Dan kun je jouw overstap direct regelen op Energie Vergelijken Expert. Wij geven de energiemaatschappij de opdracht om een contract voor jou samen te stellen. Met de overstapservice wordt jouw huidige contract voor je opgezegd. Jij hoeft alleen maar het contract te controleren en op de ingangsdatum de meterstanden door te geven. Heb je slimme meters? Dan wordt de meterstand automatisch uitgelezen. Als de 14 dagen bedenktijd zijn verstreken, is het contract definitief en kun jij vanaf de ingangsdatum starten met het besparen van honderden euro’s per jaar!